+31 (0)43 352 6662
sales(at)neocooper.com

Te zien op RTL Z - De nieuwe CinchSeal NVB Seal

Samen met onze klant Van Beek heeft Neocooper Industrial Solutions
een nieuwe heavy duty afdichting voor schroeftransporteurs ontwikkeld.


CinchSeal NVBSS RVS model (links), NVBH hard gecoat aluminium model (midden) en NVB geanodiseerd aluminium model (rechts)

Voor het afdichten van oplopende schroeftransporteurs voor licht tot zeer abrasieve producten hebben wij een nieuwe afdichting ontwikkeld, de CinchSeal NVB Series voor as maten van 20 mm tot 80 mm. De seals zijn altijd voorzien van een slijtvaste eindplaat van 304 rvs die tegen de machineflens wordt geïnstalleerd en hebben een behuizing van 304 rvs (links), hard gecoat aluminium (midden) of geanodiseerd aluminium (rechts).

De seals zijn uitgerust met een brede heavy duty elastomeer, die over een grotere contactoppervlakte met de as beschikt en optioneel met een slang klem kan worden voorzien. De twee brede heavy duty Rotor Cups zijn uiterst stevig, slijtvast en bieden een grotere dichtingsoppervlakte. Daardoor kunnen deze afdichtingen ook op oplopende schroeftransporteurs worden toegepast en overal waar een dichting zwaar belast wordt.

Uitzending RTL Z programma De Nieuwe Economie

De behuizing en het gatenpatroon zijn aangepast aan standaard SKF vierkant bloklagers, die direct tegen de dichting kunnen worden gemonteerd. De behuizingen hebben standaard maten maar een klantgericht ontwerp is altijd mogelijk. Een overzicht van de technische gegevens vindt u onderaan de pagina.

Voor het transporteren of verwerken van stortgoed, (abrasieve) voedingsmiddelen, chemische producten maar ook semi-solids, slurries en vloeistoffen zijn deze dichtingen een ideale en bewezen oplossing. Zo hebben wij alle drie NVB seal modellen al in veel industrieën succesvol toegepast en daardoor bij veel klanten de productiewaarde kunnen verhogen.

Voor meer informatie over dit dichtingsmodel kunt u graag contact met ons opnemen !

Specificaties

  • Druk: tot max. 3.0 bar (afhankelijk van as diameter)
  • Snelheid: max. 1,0 m/sec oppervlaktesnelheid
  • Temperatuur: van -45°C tot 230°C
  • EC1935/2004, USDA & FDA gekeurd
  • ATEX Zone 21 & 22 optioneel beschikbaar

Technische gegevens